Verhaal van Calvin Klein

Op het juiste spoor

Het is lastig te zeggen of pensioen nu al iets voor mij kan betekenen. Want als je aan het begin van je carrière staat, denk je vooral na over welke stappen je nog moet maken voor je carrière. Dan denk je niet aan pensioen. Vooral tijdens zo’n traineeship bij de Provincie Limburg is er weinig ruimte voor. Je krijgt in 2 jaar tijd 3 verschillende opdrachten van 8 maanden bij verschillende organisaties en teams bij semi-overheden in Limburg. Dus gemeenten en ook bijvoorbeeld bij de Waterleiding Maatschappij Limburg (WML), maar ook bij de politie. Je wisselt steeds van functie om te ontdekken welke functie in de overheid het beste bij je past. Het is dus eigenlijk een spoedcursus overheidsinstanties. En daar wist ik niet zoveel van, na een opleiding bedrijfskunde. Ik leer echt enorm veel nu. Dan blijft er weinig ruimte over om echt over pensioen na te denken.

Je zit dus eigenlijk in een soort van trein. Met als eindbestemming ‘over 2 jaar’. Nu zit ik voor mijn gevoel in een fase waarin ik een overstap moet halen. Maar welke splitsing neem je dan? Ik denk dat ik door deze beslissingen minder vooruitkijk naar over 50 jaar.

Pensioen geeft wel een soort van zekerheid, nu ik er zo over nadenk. Dat je weet dat je over zoveel jaar je geen zorgen hoeft te maken over financiële lasten et cetera. Je kunt de keuze maken om meer je hobby’s te beoefenen. Zelf zou ik meer gaan reizen. Ik heb een grote passie voor sport, vooral voor voetbal. Daar doe ik nu al veel voor, maar ik zou als ik met pensioen ben meer stedentrips maken en wedstrijden bezoeken.

Maar echt verdiept heb ik me nog niet in pensioen. Want ik ben nog druk bezig met solliciteren en het maken van die volgende stap. Dus ik kijk er gewoon nu nog niet naar… Maar als je me vraagt wat ik wil doen over 10 jaar, dan zeg ik: meer Euregionaal werken. Het liefst in een internationale functie zoals nu. Want als je een straal van 80 km om Limburg trekt, heb je grote steden zoals Brussel, Hasselt, Aken. Het zou me leuk lijken om in Brussel te mogen werken. En pensioen? Dat komt later wel.

Deel deze pagina