Oproep: 100 jaar oud, net als ABP

We hebben iets te vieren. Pensioenfonds ABP en pensioen in Nederland bestaan 100 jaar. En we zijn niet de enigen. Nederland telt steeds meer 100-jarigen. Ook onder onze deelnemers. Wat zijn hun verhalen? Hoe lang genieten ze al van hun pensioen? Wat hebben ze ondernomen sinds ze stopten met werken? We delen graag een stukje van hun geschiedenis met u.

Een goed pensioen voor huidige gepensioneerden en toekomstige generaties. Dat is wat ABP voor ogen heeft. Er zijn weinig landen in de wereld met een beter pensioenstelsel dan Nederland. Iets om trots op te zijn. ABP geeft al een volle eeuw de zekerheid dat u een mooi pensioen tegemoet kan zien. En dat blijven we ook in de toekomst doen.

Eeuwelingen
Vorig jaar telde Nederland ruim 2 duizend vrouwen en bijna 500 mannen van 100 jaar of ouder. Het Centraal Bureau voor de Statistiek berekende eerder dat we over een kleine 10 jaar meer dan 4 duizend eeuwelingen tellen. Met de vergrijzing is ook de leeftijd dat we met pensioen gaan aan het oplopen. Maar grote kans dat de huidige 100-jarigen toch al een jaar of 40 van hun pensioen genieten.

Oproep
We horen graag de verhalen van 100-jarigen. Over het moment dat ze voor het eerst pensioen ontvingen. Hoe ze invulling hebben gegeven aan hun leven nadat ze stopten met werken. Hoe wonderlijk het is dat ze al zo lang van een pensioen genieten. Kent u iemand die zijn of haar verhaal wil vertellen? Gaat u zelf uw eeuwfeest vieren dit jaar? We komen graag bij hem/haar/u langs met een bloemetje. De verhalen die we optekenen, publiceren we op abp.nl en deze website om te vieren dat we de mijlpaal van 100 jaar hebben bereikt. Het wordt een tijdsdocument met 100 verhalen. Aanmelden kan hier.

Deel deze pagina